Malzemeler
Paça Malzemesi 4 Kuzu Paça (Keçi paçası olursa daha iyi olur) 4 Su Bardağı Su Tuz Terbiye Malzemesi 1 Çorba Kaşığı Tereyağı 1 Çorba Kaşığı Un 2 Yumurta 1 Limon Suyu 6 Çorba Kaşığı Sirke 6 Diş Sarmısak
Yemeğin Tarifi
Kıl bezleri temizlenmiş tütsülenmiş paçaları düdüklü tencereye alıp 4 su bardağı su ve tuz ilave ederek 2 saat pişirin.
Başka
bir tencerede tereyağını kızdırın. Unu ilave edip 2 dakika kavurun.
Kavrulan una 2 çorba kaşığı paça suyundan ekleyip karıştırın. 1-2 taşım
kaynadıkatan sonra karışımı paçalara ekleyin. Limon suyu ve yumurtayı
ayrı bir kapta iyice çırpın ve çorbaya yavaş yavaş ilave edin.
Çorbayı servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine sirke ve sarmısak ekleyerek servis yapın.
Not:
Çorbayı sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin. Böylelikle yumurtanın
kesilmesini engellemiş olursunuz. Ayrıca kaynarken 1 defne yaprağı
eklerseniz daha lezzetli olur.
Malzemeler
3 Çorba Kaşığı Margarin 1 Adet Soğan 8 Adet Domates 1 Kahve Fincanı İrmik 8 Su Bardağı Et Suyu 10 Adet Mantar 2 Kahve Fincanı Kaşarpeyniri Rendesi
Yemeğin Tarifi
Tencereye 1 çorba kaşığı margarini alıp, eritin. Soğanı yemeklik
doğrayın. Yağda kavurun. Domatesleri küçük küçük doğrayıp tencereye
ilave edin. Birkaç dakika çevirin.
İrmiği koyup karıştırın.
Kısık ateşte 15 dakika pişirin. 8 su bardağı et suyunu ilave edip, 20
dakika daha pişirin. Ateşten alıp süzgeçten geçirin. Kalan margarini
ve küçük küçük doğradığımız mantarları ilave edin.
1-2 taşım daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın. Rendelenmiş kaşar peynirini serpip servis yapın.
Malzemeler
200 gr. Kırmızı Mercimek 1/2 Soğan 1 Adet Defne Yaprağı 1 Tutam Tane Karabiber 5 Su Bardağı Su 2 Çorba Kaşığı Margarin 1 Çorba Kaşığı Un 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 1 Tutam Kırmızıbiber 1 Adet Limon Tuz
Yemeğin Tarifi
Mercimeği ayıklayıp, yıkayın. Tencereye alın. Soğanı, defne
yaprağını ve tane karabiberi ekleyin. Üzerine 4 su bardağı su ilave
edip iyice pişirin.
Süzgeçten geçirin. Ayrı bir tencerede
margarin ile unu kavurun. 1 su bardağı suyu ilave edin. Süzülen
mercimeği ve tuzu ekleyin. Küçük bir tavada tereyağını eritin.
Kırmızıbiberi yakın. Çorbanın üzerine gezdirin. Limon sıkıp servis
yapın.
Malzemeler
280 gr Yoğurt (1 su bardağı) Nane Tereyağı 200 gr Kıyma Tuz , Karabiber 1.5 lt Et Suyu 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası 1/2 Su Bardağı Aya Çorbası Hamuru 1/2 Su Bardağı Haşlanmış Nohut Konservesi Kızartmak İçin Sıvı Yağ
Yemeğin Tarifi
Kıymayı tuz ve karabiber ile yoğurun. Nohut büyüklüğünde köfteler hazırlayın. 1 yemek kaşığı sıvı yağda 10 dakika kızartın.
Et
suyunu kaynatın. İçine domates ve biber salçası ile nohutu ilave edin.
Aya çorbası hamurunu da koyup 15 dakika pişirin. Köfteleri ekleyin. 5
dakika daha kaynatın.
Yoğurdu iyice karıştırıp çorbaya ilave
edin. Tereyağını kızdırın. İçine nane ilave edip çorbanın üstüne dökün
ve servis yapın.
Malzemeler
50 gram brüksel lahanası Yarım kg brokoli 4 adet patates 2 adet tavuksuyu tableti Zeytinyağı, su Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Yemeğin Tarifi
Patateslerin kabuğunu soyduktan sonra küçük parçalar halinde doğrayın.
Brokoli ve brüksel lahanalarıyla birlikte bir tencereye aktarın.
Yeterince zeytinyağı ekleyerek, kavurun.
Üzerini geçecek kadar
su ekleyin. Tavuksuyu tabletlerini, yeterince tuz, karabiber ve
kırmızıbiber ekleyin. Yumuşayana dek haşlayın. Yumuşadıktan sonra
suyuyla birlikte blendırdan geçirin.
Servis tabağına aldığınız çorbaya krema ekleyerek, servis yapın.
Malzemeler
1 Su Bardağı Buğday 1 Bütün Tavuk 12 Su Bardağı Su 1 Kase Konserve Bezelye 1 Kereviz 1 Havuç 1 Dal Taze Soğan 4-5 Dal Maydanoz 2 Çorba Kaşığı Domates 1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 4 Karabiber Tanesi
Yemeğin Tarifi
Buğdayı ayıklayıp yıkadıktan sonra geniş bir kaba alın. Üzerini geçecek
kadar su ilave edip yumuşaması için birkaç saat bekletin.
Kereviz, havuç ve taze soğanı soyup yıkadıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın. Kerevizin yapraklarını ince ince kıyın.
Tavuğu
temizleyip bütün olarak tencereye alın. Doğradığınız sebzeleri ilave
edin. 12 su bardağı su, tuz ve karabiber tanelerini ekleyerek bir saat
kadar pişirin. Tavuk pişince tencereden çıkarıp bir tabağa alın.
Tencerede kalan suyunu kaynatıp bezelye, buğday ve domates suyunu ilave
edin. Kısık ateşte 50 dakika kadar pişirin.
Tavuğun etlerini
kemiklerden ayırıp ince şeritler halinde kesin. Çorbanın pişmesine
yakın tavuk etlerini ilave edin. İnce kıyılmış maydanoz, tuz,
karabiber ve zeytinyağı ilave ettikten sonra bir taşım daha kaynatıp
sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler
2 Soğan 1 Patates 1 Havuç 2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 1 Kahve Fincanı Un 1 Çay Kaşığı Köri 5 Su Bardağı Et Suyu 1 Çay Kaşığı Limon Suyu 3-4 Dal Maydanoz Tuz, Karabiber
Yemeğin Tarifi
Soğanları soyup ince ince kıyın. Patates ve havucu soyup yıkayın.
Küçük küpler halinde doğrayın. Maydanoz yapraklarını yıkayıp kıyın.
Sıvıyağı
tencerede kızdırıp soğanı pembeleştirin. Patates ve havuçları ekleyip 5
dakika kavurun. Un ve köriyi ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
Et suyunu ilave edip 5 dakika kaynatın. Limon suyu, tuz ve karabiber ekleyip koyulaşıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
Çorbayı
blenderden veya tel süzgeçten geçirin. Tencereye alıp tekrar ısıtın.
Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.