Tiryaki Chatine Hosgeldiniz....
Einloggen
Suche
Kalender
«  Nisan 2024  »
PztSaCrsPerCumaCmtPz
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Archiv der Einträge
Mini- Chat
200
Freunde der Webseite
  • Webseite erstellen
  • Dein Online Desktop
  • Kostenlose Online Spiele
  • Video Tutorials
  • uCoz Fan Page
  • Statistik

    Su An Online: 1
    Misafir: 1
    Kayitli kullanici: 0
    Sali, 30.04.2024, 02:33:19
    Willkommen Gast | RSS
    Hauptseite | Registrierung | Login
    Corbalar

    Terbiyeli Paça Çorbası (6 Kişilik) 

    Terbiyeli Paça Çorbası tarifi Malzemeler 
    Paça Malzemesi
    4 Kuzu Paça (Keçi paçası olursa daha iyi olur)
    4 Su Bardağı Su
    Tuz
    Terbiye Malzemesi
    1 Çorba Kaşığı Tereyağı
    1 Çorba Kaşığı Un
    2 Yumurta
    1 Limon Suyu
    6 Çorba Kaşığı Sirke
    6 Diş Sarmısak






    Yemeğin Tarifi  
    Kıl bezleri temizlenmiş tütsülenmiş paçaları düdüklü tencereye alıp 4 su bardağı su ve tuz ilave ederek 2 saat pişirin.

    Başka bir tencerede tereyağını kızdırın. Unu ilave edip 2 dakika kavurun. Kavrulan una 2 çorba kaşığı paça suyundan ekleyip karıştırın. 1-2 taşım kaynadıkatan sonra karışımı paçalara ekleyin. Limon suyu ve yumurtayı ayrı bir kapta iyice çırpın ve çorbaya yavaş yavaş ilave edin.

    Çorbayı servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine sirke ve sarmısak ekleyerek servis yapın.

    Not: Çorbayı sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin. Böylelikle yumurtanın kesilmesini engellemiş olursunuz. Ayrıca kaynarken 1 defne yaprağı eklerseniz daha lezzetli olur.

    Mantarlı Domates Çorbası (4 Kişilik) 

    Mantarlı Domates Çorbası tarifi Malzemeler 
    3 Çorba Kaşığı Margarin
    1 Adet Soğan
    8 Adet Domates
    1 Kahve Fincanı İrmik
    8 Su Bardağı Et Suyu
    10 Adet Mantar
    2 Kahve Fincanı Kaşarpeyniri Rendesi






    Yemeğin Tarifi  
    Tencereye 1 çorba kaşığı margarini alıp, eritin. Soğanı yemeklik doğrayın. Yağda kavurun. Domatesleri küçük küçük doğrayıp tencereye ilave edin. Birkaç dakika çevirin.

    İrmiği koyup karıştırın. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. 8 su bardağı et suyunu ilave edip, 20 dakika daha pişirin. Ateşten alıp süzgeçten geçirin. Kalan margarini ve küçük küçük doğradığımız mantarları ilave edin.

    1-2 taşım daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın. Rendelenmiş kaşar peynirini serpip servis yapın.




    Mercimek Çorbası (4 Kişilik) 

    Mercimek Çorbası tarifi Malzemeler 
    200 gr. Kırmızı Mercimek
    1/2 Soğan
    1 Adet Defne Yaprağı
    1 Tutam Tane Karabiber
    5 Su Bardağı Su
    2 Çorba Kaşığı Margarin
    1 Çorba Kaşığı Un
    2 Çorba Kaşığı Tereyağı
    1 Tutam Kırmızıbiber
    1 Adet Limon
    Tuz






    Yemeğin Tarifi  
    Mercimeği ayıklayıp, yıkayın. Tencereye alın. Soğanı, defne yaprağını ve tane karabiberi ekleyin. Üzerine 4 su bardağı su ilave edip iyice pişirin.

    Süzgeçten geçirin. Ayrı bir tencerede margarin ile unu kavurun. 1 su bardağı suyu ilave edin. Süzülen mercimeği ve tuzu ekleyin. Küçük bir tavada tereyağını eritin. Kırmızıbiberi yakın. Çorbanın üzerine gezdirin. Limon sıkıp servis yapın.


    Aya Köfteli Çorba (6-8 Kişilik) 

    Aya Köfteli Çorba tarifi Malzemeler 
    280 gr Yoğurt (1 su bardağı)
    Nane
    Tereyağı
    200 gr Kıyma
    Tuz , Karabiber
    1.5 lt Et Suyu
    1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
    1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
    1/2 Su Bardağı Aya Çorbası Hamuru
    1/2 Su Bardağı Haşlanmış Nohut Konservesi
    Kızartmak İçin Sıvı Yağ






    Yemeğin Tarifi  
    Kıymayı tuz ve karabiber ile yoğurun. Nohut büyüklüğünde köfteler hazırlayın. 1 yemek kaşığı sıvı yağda 10 dakika kızartın.

    Et suyunu kaynatın. İçine domates ve biber salçası ile nohutu ilave edin. Aya çorbası hamurunu da koyup 15 dakika pişirin. Köfteleri ekleyin. 5 dakika daha kaynatın.

    Yoğurdu iyice karıştırıp çorbaya ilave edin. Tereyağını kızdırın. İçine nane ilave edip çorbanın üstüne dökün ve servis yapın.




    Brokoli Çorbası (4 Kişilik) 

    Brokoli Çorbası tarifi Malzemeler 
    50 gram brüksel lahanası
    Yarım kg brokoli
    4 adet patates
    2 adet tavuksuyu tableti
    Zeytinyağı, su
    Tuz, karabiber, kırmızıbiber






    Yemeğin Tarifi  
    Patateslerin kabuğunu soyduktan sonra küçük parçalar halinde doğrayın. Brokoli ve brüksel lahanalarıyla birlikte bir tencereye aktarın. Yeterince zeytinyağı ekleyerek, kavurun.

    Üzerini geçecek kadar su ekleyin. Tavuksuyu tabletlerini, yeterince tuz, karabiber ve kırmızıbiber ekleyin. Yumuşayana dek haşlayın. Yumuşadıktan sonra suyuyla birlikte blendırdan geçirin.

    Servis tabağına aldığınız çorbaya krema ekleyerek, servis yapın.


    Buğdaylı Tavuk Çorbası (8 Kişilik) 

    Buğdaylı Tavuk Çorbası tarifi Malzemeler 
    1 Su Bardağı Buğday
    1 Bütün Tavuk
    12 Su Bardağı Su
    1 Kase Konserve Bezelye
    1 Kereviz
    1 Havuç
    1 Dal Taze Soğan
    4-5 Dal Maydanoz
    2 Çorba Kaşığı Domates
    1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
    4 Karabiber Tanesi






    Yemeğin Tarifi  
    Buğdayı ayıklayıp yıkadıktan sonra geniş bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edip yumuşaması için birkaç saat bekletin.

    Kereviz, havuç ve taze soğanı soyup yıkadıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın. Kerevizin yapraklarını ince ince kıyın.

    Tavuğu temizleyip bütün olarak tencereye alın. Doğradığınız sebzeleri ilave edin. 12 su bardağı su, tuz ve karabiber tanelerini ekleyerek bir saat kadar pişirin. Tavuk pişince tencereden çıkarıp bir tabağa alın. Tencerede kalan suyunu kaynatıp bezelye, buğday ve domates suyunu ilave edin. Kısık ateşte 50 dakika kadar pişirin.

    Tavuğun etlerini kemiklerden ayırıp ince şeritler halinde kesin. Çorbanın pişmesine yakın tavuk etlerini ilave edin. İnce kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve zeytinyağı ilave ettikten sonra bir taşım daha kaynatıp sıcak olarak servis yapın.



    Kış Çorbası (6 Kişilik) 

    Kış Çorbası tarifi Malzemeler 
    2 Soğan
    1 Patates
    1 Havuç
    2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
    1 Kahve Fincanı Un
    1 Çay Kaşığı Köri
    5 Su Bardağı Et Suyu
    1 Çay Kaşığı Limon Suyu
    3-4 Dal Maydanoz
    Tuz, Karabiber






    Yemeğin Tarifi  
    Soğanları soyup ince ince kıyın. Patates ve havucu soyup yıkayın. Küçük küpler halinde doğrayın. Maydanoz yapraklarını yıkayıp kıyın.

    Sıvıyağı tencerede kızdırıp soğanı pembeleştirin. Patates ve havuçları ekleyip 5 dakika kavurun. Un ve köriyi ekleyip birkaç dakika daha kavurun.

    Et suyunu ilave edip 5 dakika kaynatın. Limon suyu, tuz ve karabiber ekleyip koyulaşıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.

    Çorbayı blenderden veya tel süzgeçten geçirin. Tencereye alıp tekrar ısıtın. Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.













    Copyright MyCorp © 2024