Tiryaki Chatine Hosgeldiniz....
Einloggen
Suche
Kalender
«  Nisan 2024  »
PztSaCrsPerCumaCmtPz
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Archiv der Einträge
Mini- Chat
200
Freunde der Webseite
  • Webseite erstellen
  • Dein Online Desktop
  • Kostenlose Online Spiele
  • Video Tutorials
  • uCoz Fan Page
  • Statistik

    Su An Online: 1
    Misafir: 1
    Kayitli kullanici: 0
    Sali, 30.04.2024, 08:00:08
    Willkommen Gast | RSS
    Hauptseite | Registrierung | Login
    Sicak Yemekler




    Mantarlı Dana Eskalop (4 Kişilik) 


    Mantarlı Dana Eskalop tarifi Malzemeler 
    8 Adet Dana Eskalop
    2 Adet Biber(biri kırmızı,diğeri yeşil ya da sarı)
    200 gr Mantar
    Maydanoz
    1 Yumurta
    1 Diş Sarmısak
    Limon
    80 gr Kalın Dilimlenmiş Jambon
    Tereyağı ya da zeytinyağı
    Tuz, Karabiber






    Yemeğin Tarifi  
    Biberleri yıkadıktan sonra şeritler halinde doğrayın.

    Bir tavada erittiğiniz 45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağında sarmısağı öldürün. Sarmısakları çıkarın, aynı yağa biberleri atıp 10 dakika harlı ateşte kızartın.

    Mantarları yıkayıp dilimleyin. Zar şeklinde doğranmış jambonla birlikte biberleri kızarttığınız tavaya mantarları da atın. 10 dakika kadar kızarsınlar.

    Dana eti dilimlerini ekleyin ve 8 dakika kadar iki taraflı iyice kızartın.

    Bir limonun suyuyla yumurtayı iyice çırpın, bir tutam kıyılmış maydanozu ekleyin.

    Eti ateşten indirdikten sonra sıcak bir tabağa döşeyin.

    Limon ve yumurtayla hazırladığınız sosu biberlerin üzerine dökün, ateşi söndürüp hızla karıştırın. Karışımı et dilimlerinin üzerine gezdirdikten sonra servis yapın.

    Beğendili Kuzu Pirzola (1 Kişilik) 


    Elbasan Tava (6 Kişilik) 

    Elbasan Tava tarifi Malzemeler 
    500 gr Kuzu Eti (kemikli)
    1 Su Bardağı Un
    1 Su Bardağı Yogurt
    2 Adet Yumurta
    2 Yemek Kaşığı Margarin
    1 Baş Soğan
    Yeteri kadar tuz, karabiber, kırmızı pul biber
    1 Çay Bardağı Su






    Yemeğin Tarifi  
    Bir kap içerisinde yağ ile doğranmış soğanı hafifçe öldürün. İçerisine etleri atın. Bir çay bardağı su ile etleri orta ısılı ateşte pişirin. Pişen etleri kemiklerinden ayırarak tuzlayıp bir tepsiye yerleştirin. Üzerine karabiber ve kırmızı pul biber gezdirin.

    Bir kapta yoğurt, yumurta ve unu top top olmaması için iyice çırpın. İçerisine et suyunu ilave edip tekrar karıştırın. Yapmış olduğunuz bu karışımı etlerin üzerine düzgünce dökün.

    Üzeri kızarıncaya kadar orta ısılı fırında pişirin. Servis tabağına alın, sıcak olarak servise sunun.





    Beğendili Kuzu Pirzola tarifi Malzemeler 
    4 Kalem Kuzu Pirzola
    1 Patlıcan
    1/2 Çay Bardağı Süt
    1 Tatlı Kaşığı Un
    1 Yemek Kaşığı Kaşar Peyniri Rendesi
    ¼ Domates
    1 Sivri Biber
    1 Dal Maydanoz
    1 Yemek Kaşığı Tereyağı






    Yemeğin Tarifi  
    Pirzolaları ızgara veya teflon tavada kızartın. . Patlıcanı közleyip kabuklarını temizleyin ve iyice ezerek soğumaya bırakın.

    Tereyağını kızdırıp unu kavurun. Patlıcanları ilave edip iyice karıştırın. Kaşar rendesini ve sütü ilave edip karışımı bir taşım kaynatın.

    Servis tabağına beğendiyi yayıp üzerine pirzolaları dizin. Közlenmiş domates ve biberle birlikte sıcak olarak servis yapın.


    Bayram Kavurması 

    Bayram Kavurması tarifi Malzemeler 
    1 kg kuzu but (orta yağlı)
    100 gr kuyruk yağı
    Yeteri kadar tuz, karabiber, kekik






    Yemeğin Tarifi  
    Kuyruk yağını incecik doğrayarak, tencerede yağını saiana kadar kavurun. İçerisine kuşbaşı doğranmış butu ilave edin. Kısık ateşte yaklaşık 1 saat kendi suyu ile pişirin.

    Tencereyi kapalı kapalı bir şelkilde arada bir silkeleyerek etlerin yer değiştirmesini ve yağ ile temasını sağlayınız. Et pişince üzerine tuz, karabiber ve kekik ilave ediniz. Sıcak olarak servis yapınız.





    Terbiyeli Haşlama (4 Kişilik) 

    Terbiyeli Haşlama tarifi Malzemeler 
    1 kg Kemikli Koyun veya Kuzu Eti
    10 Su Bardağı Su
    4 Patates
    2 Havuç
    7-8 Arpacık Soğanı
    1 Küçük Kereviz
    1 Çorba Kaşığı Margarin
    5-6 Karabiber Tanesi
    1 Çorba Kaşığı Un
    3 Yumurta
    1 Limon Suyu
    Tuz






    Yemeğin Tarifi  
    Sebzeleri temizleyip yıkayın. Patatesi iri parçalar halinde doğrayın. Kereviz ve havuçları dilimleyin, arpacık soğanları soyun.

    Eti geniş bir tencereye yerleştirip 10 su bardağı su, parates, havuç, soğan, kereviz, karabiber taneleri ve yarım çorba kaşığı tuzu ekleyin. Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar 1-1. 5 saat pişirin.

    Küçük bir tencerede margarinı eritip unu pembeleşinceye kadar kavurun. Karıştırmaya ara vermeden, kaynamakta olan haşlamanın suyundan iki bardak kadar ilave edin. Küçük bir kasede 3 yumurta sarısı ile limon suyunu çırpın ve unlu et suyuna ilave edin. Hazırladığınız terbiyeyi haşlamanın üzerine azar azar döküp 2-3 dakika sonra ateşren alın. Sıcak olarak servis yapın.


    Terbiyeli Kuzu İncik (10 kişilik) 

    Terbiyeli Kuzu İncik tarifi Malzemeler 
    1 kg. kuzu incik
    4 adet orta boy soğan
    3 adet patates
    3 adet havuç
    1 çorba kaşığı tereyağı
    Terbiye için:
    3 yumurta sarısı
    2 limonun suyu
    1/2 kahve fincanı su
    Tuz,Karabiber






    Yemeğin Tarifi  
    Eti yıkayıp, bir tencereye koyun. İri doğranmış patates, havuç, soğan, tereyağı, tuz, karabiberi ve 1/2 çay bardağı ılık suyu ekleyip et yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. (Suyu biterse her 15 dakikada bir 1/2 fincan ılık su ilave edebilirsiniz).

    Terbiyesi için, yumurt sarısı, limon suyu ve 1/2 kahve fincanı suyu çırpın.

    Hazırladığınız terbiyeyi, sıcak etin üzerine dökün. Karıştıp servis yapın.


    Sebzeli Kuzu Sarma (6 kişilik) 

    Sebzeli Kuzu Sarma tarifi Malzemeler 
    750 gr. kemiksiz bütün kuzu budu
    3 çorba kaşığı sıvı yağ
    Tuz, karabiber
    İçi için:
    2 adet havuç
    2 adet kabak






    Yemeğin Tarifi  
    Kuzu budunun üzerine karabiber ve tuz serpin. Havuç ve kabakları soyup, kaynar suda 3 dakika haşlayın. Sebzeleri uzunlamasına kestikten sonra kuzu budunun üzerine koyun.

    Budun kenarlarını içe doğru kapattıktan sonra rulo şeklinde sarın. Ruloyu bir iple sararak bağlayın. Bir tavada sıvı yağı kızdırın. Budun her tarafını çevirerek sarın.

    Budu fırırntepsisine koyun. İri parçalara bölünmüş soğan, havuç ve biberi ilave edin. 160 derece fırında 45 dakik, pişirin. Kuzu budunu, iç pilav ya da fırınlanmış patates ile servis edin.




    Copyright MyCorp © 2024