Tiryaki Chatine Hosgeldiniz....
Einloggen
Suche
Kalender
«  Nisan 2024  »
PztSaCrsPerCumaCmtPz
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Archiv der Einträge
Mini- Chat
200
Freunde der Webseite
  • Webseite erstellen
  • Dein Online Desktop
  • Kostenlose Online Spiele
  • Video Tutorials
  • uCoz Fan Page
  • Statistik

    Su An Online: 1
    Misafir: 1
    Kayitli kullanici: 0
    Sali, 30.04.2024, 04:30:26
    Willkommen Gast | RSS
    Hauptseite | Registrierung | Login
    Izgaralar
    Bonfile Kebabı (4 Kişilik) 

    Bonfile Kebabı tarifi Malzemeler 
    1/2 Kg Bonfile
    10-11 Çarliston Biber
    3 Adet Domates
    2 Adet Soğan
    100 gr Tereyağı
    Tuz, Karabiber
    8 İri Mantar(Arzuya Göre)
    8 Küçük Sosis(Arzuya Göre)
    8 Kiraz Domates(Arzuya Göre)
    1/2 Limonun Suyu
    1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı
    Birkaç Taze Biberiye






    Yemeğin Tarifi  
    Bonfileleri tokmakla döverek parçalamadan inceltelim. Çarliston biberlerin çekirdek yataklarını çıkarıp ince uzun doğrayalım. Soğanları yemeklik doğrayalım. Domatesleri fındık büyüklüğünde doğrayalım.

    Bir tavaya tereyağını alıp soğanları pembeleştirelim. Ardından biberleri tavaya aktarıp 3 dak sote edelim. Buna domatesleri ekleyelim. 2-3 dak. daha kavurup tuz ve karabiberi de ekleyerek ateşten alalım. Bonfile parçalarının ortalarına bu harçtan yeterince koyalım. Bonfilelerin yan kenarlarını hafifçe içe döndürelim ve sararak kürdanla iki uçlarını teyeller gibi tutturalım.

    Mantarların sap kısımlarını çıkartalım ve nemli bir bezle temizleyelim. Sosislere çatalla bikaç delik açalım. Kiraz domatesleri de yıkayıp kurulayalım. Bonfilelerle birlikte sıra sıra mantar, sosis ve domatesleri de dizelim.

    Şişleri tepsiye yerleştirelim. Yarım limon suyuna zeytinyağını ekleyerek karıştıralım. Bu sosa tuz, karabiber ekleyelim. Sosu fırça yardımıyla veya elimizle şişlere sürelim. Taze biberiye dallarını tepsiye yerleştirerek süsleyelim. Etler kızarana dek pişirdikten sonra fırından alalım.

    Çeltik Kebabı (1 Kişilik) 

    Çeltik Kebabı tarifi Malzemeler 
    200 gr. Bonfile
    1 Çorba Kaşığı Margarin
    1 Adet Patates
    2 Çorba Kaşığı Yoğurt
    1/2 Domates
    Sıvı Yağ (Kızartmak İçin)
    1 Adet Sivribiber
    1 Tutam kekik
    Tuz , Karabiber






    Yemeğin Tarifi  
    Bonfileyi keskin bir bıçakla ince ince dilimleyin. Fırın ızgarasında çevirerek altını ve üstünü 1-2 dakika pişirin.

    Tavada margarini eritin. Izgarada pişmiş bonfileleri sote edin. Tuz, karabiber ve kekiği ekleyin.

    Patatesi kibrit çöpü biçiminde doğrayın. Sıvı yağda kızartın. Servis tabağına alın. Üzerine yoğurdu ilave edin. Izgarada kızarttığınız etleri de ekleyin. Domates ve biberi ızgarada kızartıp, garnitür olarak yemeğin yanında servis yapın.

    Çardak Kebabı (4 Kişilik) 

    Çardak Kebabı tarifi Malzemeler 
    1/2 kg. Kuşbaşı Kuzu Eti
    2 Baş Soğan
    4 Diş Sarmısak
    2 Domates
    3 Sivribiber
    2/3 Su Bardağı Süt
    5 Çorba Kaşığı Un
    1 Yumurta
    Tuz, Karabiber
    Kekik
    1 Dilim Taze Kaşar
    Ketçap ya da Salça






    Yemeğin Tarifi  
    Öncelıkle kuşbaşı kuzu etini; soğan, sarmısak, domates, biber ile su, tuz ve yağını ekleyerek pişirin. Pişen etleri süzerek başka bir kaba alın ve kekikleyin.

    Unu, yumurtayı ve sütü iyice çırpın. Un topakları kalmamasına dikkat edin. Krep hamurundan bir kepçe alarak az yağlanmış teflon tavada 3 dakika bir tarafını, 3 dakika diğer tarafını olmak üzere pişirin. Tarifler dört kişilik verildiğinden 4 krep yeterli olacaktır.

    Krebi bir kaseye koyarak pişen etleri içine yerleştirin. Kasenin dışında kalan krep hamuruyla ağzını kaptın. Kaseyi ters çevirerek tepsiye yerleştirin.

    Kreplerin üzerine krep bohçasının büyüklüğünde bir dilim taze kaşar koyun. Peynirin üzerine bir miktar salça ya da ketçap koyarak 150 derece fırında peynir eriyene kadar pişirin.


    Kilis Kebabı (6 Kişilik) 

    Kilis Kebabı tarifi Malzemeler 
    1 Kg Patlıcan
    750 Gr Orta Yağlı Kıyma
    Sıvı Yağ
    Tuz, Karabiber, Yenibahar
    Su
    2 Adet Soğan
    2 Adet Dolmalık Yeşil Biber
    2 Adet Dolmalık Kırmızı Biber
    1 Adet Limon
    1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
    1 Çorba Kaşığı Domtes Salçası
    1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
    4-5 Adet Domates






    Yemeğin Tarifi  
    Patlıcanları bol suyla yıkayın. Kabuklarını soyduktan sonra boylamasına ikiye kesin. Sonra 2 parmak kalınlığında doğrayın.

    Kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine tuz, karabiber, yenibahar ekleyin. İyice yoğurduktan sonra ceviz iriliğinde köfteler hazırlayın. Şişe sırasıyla 1 adet köfte ve 1 adet patlıcan dizin. Izgarada arkalı önlü pişirin.

    Ayrı bir tencereye sıvı yağı alın. Kızdırdıktan sonra halka halka doğradığınız soğanı ekleyin. Pembeleşene dek kavurun. İnce ince doğradığınız yeşil ve kırmızı biberleri ekleyin. Birkaç dk kavurduktan sonra ızgarada pişirdiğiniz patlıcanlı kebabı, biber ve domates salçasını ekleyin. Üzerini örtecek kadar su ilave edin.

    Su kaynamaya başladığında tuz, karabiber, yenibahar ve 1 adet limonun suyunu ekleyin. Kabuklarını soyduğunuz ve halka şeklinde kestiğiniz domates dilimlerini kebabın üzerine dizin. Domates dilimleri yumuşadığında tencereyi ateşten alıp, servis yapın.



    Copyright MyCorp © 2024