Tiryaki Chatine Hosgeldiniz....
Einloggen
Suche
Kalender
«  Nisan 2024  »
PztSaCrsPerCumaCmtPz
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Archiv der Einträge
Mini- Chat
200
Freunde der Webseite
  • Webseite erstellen
  • Dein Online Desktop
  • Kostenlose Online Spiele
  • Video Tutorials
  • uCoz Fan Page
  • Statistik

    Su An Online: 1
    Misafir: 1
    Kayitli kullanici: 0
    Sali, 30.04.2024, 05:13:00
    Willkommen Gast | RSS
    Hauptseite | Registrierung | Login
    Soguk Mezeler

    Taze Bakla Ezmesi (6 kişilik) 

    Taze Bakla Ezmesi tarifi Malzemeler 
    1 kg. taze iç bakla
    1,5 çay bardağı sızma yağ
    1 adet büyük soğan
    1/2 kahve fincanı limon suyu
    3 tatlı kaşığı toz şeker
    1/2 demet dereotu
    Tuz






    Yemeğin Tarifi  
    Taze baklanın iç kabuklarını soyun. Yıkadıktan sonra tencereye koyun. Dörde bölünmüş soğan, sızma zeytinyağı, limon suyu, tuz, şeker, dereotunun yarısı ve 3 su bardağı su ekleyin. Orta ateşte bakla yumuşayıncaya kadar pişirin.

    Bakla piştikten sonra tel süzgeçten geçirin ya da blendırda karıştırarak püre haline getirin.

    Bakla ezmesini derin bir kaseye koyup, buzdolabında 1 - 2 saat bekletin.

    Taze bakla ezmesini, servis tabağına ters çevirerek çıkarın, üzerine kıyılmış dereotu serpip servis yapın.





    Şakşuka 

    Şakşuka tarifi Malzemeler 
    1 adet Patlıcan
    Kızartmak için Sıvıyağ
    1 adet Kabak
    2 adet (Sos için) Domates
    1 adet Patates
    1 adet Soğan
    1 kahve fincanı Zeytinyağı
    2 adet Biber
    1 diş Sarmısak
    Tuz
    1 çay kaşığı Sirke






    Yemeğin Tarifi  
    Kabak, patlıcan ve patatesin kabuklarını soyup, küp biçiminde doğrayın. Patlıcanları tuzlayıp, yarım saat bekletin. Yıkayıp suyunu süzün. Tavaya sıvı yağı alıp kızdırın. Önce patatesi sonra kabak ve patlıcanı kızartın. Servis tabağına alın. Sosu için, domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini alın. Küçük küçük doğrayın. Zeytinyağını tavaya alıp yemeklik doğradığınız soğanları kavurun. Domatesleri ilave edin. Domates suyunu çekene kadar bekletin. Ezilmiş sarmısak ve sirkeyi ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Biberleri küp biçiminde doğrayıp, sıvı yağda kızartın. Yemeğin üzerine koyup servis yapın.


    Kısır (6 kişilik) 

    Kısır tarifi Malzemeler 
    2 su bardağı ince bulgur
    1 demet taze soğan
    1/2 demet maydanoz
    1/2 demet dereotu
    2 tatlı kaşığı kuru nane
    2 çorba kaşığı domates salçası
    2 çorba kaşığı biber salça
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı kırmızıbiber
    1 çay kaşığı pulbiber
    1/2 çay bardağı zeytinyağı
    1 limonun suyu
    Salata yaprakları






    Yemeğin Tarifi  
    Bulguru ayıklayıp, 3 kere yıkayın. Bulguru bir tencereye koyun. Üzerine bulgurun hizasından biraz az olacak şekilde sıcak su koyun. Tencerenin kapağını kapatıp, bulgurun suyu çekmesi için bekletin.

    Bulgur soğuduktan sonra ince kıyılmış taze soğan, maydanoz, dereotu, nane, domates, biber salçası, tuz, karabiber, kırmızıbiber, pulbiber, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip karıştırın.

    Kısırı salata yaprakları içinde servis yapın.


    Haydari (5 Kişilik) 


    Haydari tarifi Malzemeler 
    1 Su Bardağı Süzme Yoğurt
    3 Çorba Kaşığı Beyaz Peynir Rendesi
    3 Diş Sarmısak
    Kimyon
    Tuz
    Kuru Nane
    1 Fincan Zeytinyağı
    Üzerine serpmek için Kırmızıbiber
    Sivribiber (Arzuya göre)






    Yemeğin Tarifi  
    Sarmısağı ezelim. Beyaz peynir rendesi, süzme yoğurt, nane, zeytinyağı, kimyon ve tuzla beraber karıştıralım.

    Arzuya göre sivri biberleri ince ince kıyıp ilave edelim. Üzerine kırmızı biber serperek servis yapalım


    Domates Soslu Patlıcan Kızartması (4 Kişilik) 


    Domates Soslu Patlıcan Kızartması tarifi Malzemeler 
    3 adet patlıcan
    Kızartmak için: sıvı yağ
    2 çorba kaşığı sıvı yağ
    1 çorba kaşığı domates püresi
    Tuz






    Yemeğin Tarifi  
    3 adet patlıcanı küp şeklinde doğrayın. Tuzla ovup yıkayın. Kurulayıp kızgın yağda kızartın.

    2 çorba kaşığı sıvı yağı bir kaba alın. 1 çorba kaşığı domates püresini içine koyup, karıştırın. Bir taşım kaynatın. Patlıcan kızartmasının üzerine dökün.

    Amerikan / Rus  Salatası 

    Amerikan / Rus Salatası tarifi Malzemeler 
    Mayonez
    2 adet patates
    1 adet limon
    1 çay fincanı haşlanmış bezelye veya konservesi
    1 adet küçük kırmızı turp
    2 adet havuç
    2 adet haşlanmış yumurta
    3-4 adet salatalık turşusu
    Tuz, karabiber





    Yemeğin Tarifi  
    Sebzelerin hepsini haslayiniz. Haslanan sebzeleri küçük küçük dilimlere dograyiniz. Tursuyu yumurtayi da ayni büyüklükte dograyiniz. Hepsini porselen bir kaseye koyup, bezelyeyi, tuzu, karabiberi koyup, iyice karistiriniz. Mayonezin yarisini ilave edip, iyice yediriniz. Salatayi servis tabagina veya salata tabagina koyup, üzerini kalan mayonez ile kapatiniz. (Sebzeler gözükmeyecek sekilde olsun) Üzerlerini haslanmis yumurta, turp, salatalik tursusu ve haslanmis havuçla süsleyiniz.

    Copyright MyCorp © 2024