Tiryaki Chatine Hosgeldiniz....
Einloggen
Suche
Kalender
«  Nisan 2024  »
PztSaCrsPerCumaCmtPz
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Archiv der Einträge
Mini- Chat
200
Freunde der Webseite
  • Webseite erstellen
  • Dein Online Desktop
  • Kostenlose Online Spiele
  • Video Tutorials
  • uCoz Fan Page
  • Statistik

    Su An Online: 1
    Misafir: 1
    Kayitli kullanici: 0
    Sali, 30.04.2024, 05:58:25
    Willkommen Gast | RSS
    Hauptseite | Registrierung | Login
    Tatli Tarifleri

    Yaz Gecesi (4 Kişilik) 

    Yaz Gecesi tarifi Malzemeler 
    1 Su Bardağı Amerikan Pirinci
    1 Yemek Kaşığı Sahlep
    6 Su Bardağı Süt
    2 Su Bardağı Kavun Suyu
    4 Dilim Kavun
    1 Su Bardağı Şeker
    1 Yemek Kaşığı Rakı






    Yemeğin Tarifi  
    Pirinci, süt ile pişirdikten sonra kavun suyunu ilave edin. Şeker ve sahlebi beraber karıştırarak kaynayan sütlü pirince ekleyin.

    Bütün malzemeyi karıştırarak kısık ateşte pişirdikten sonra rakıyı döküp, soğumaya bırakın. Buzdolabında dondurarak kavun dilimleri ile servis yapın.




    Keşkül (4 Kişilik) 

    Keşkül tarifi
    Malzemeler 
    1 litre süt
    200 gr toz şeker
    100 gr nişasta
    2 adet yumurta sarısı
    Çay kaşığının sapıyla çok az vanilya
    1 kahve fincanı çekilmiş file badem






    Yemeğin Tarifi  
    Önce tencereyi ocağın üzerine yerleştirin. Sütü içine koyun ve şeker ilave ederek karıştırın. Süt kaynadıktan sonra bademi ve vanilyayı ilave edin. Nişastayı ayrı bir derin kabın içine bırakın.

    2 adet yumurta sarısını nişastanın içine ilave edin. Su ile nişastayı ezerek kaynamakta olan sütün içine ağır ağır karıştırarak koyun. 2 dakika kaynattıktan sonra ateşten alıp kaselere servis yapın ve soğumaya bırakın. Soğuk servis yapın.


    Kolay Kazandibi 

    Kolay Kazandibi tarifi Malzemeler 
    1 su bardağı un
    1.5 su bardağı şeker
    1 lt süt
    1 paket vanilya
    50 gr margann
    100 gr ince kıyılmış findık içi
    2 yemek kaşığı kakao
    2 yemek kaşığı pudra şekeri






    Yemeğin Tarifi  
    Bir tencereye bir bardak un eleyin. 1, 5 bardak şeker koyun. Üzerine 1 lt soğuk sütü yavaş yavaş ekleyin. Ateşe koyup muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirip ateşten alın. Vanilya ve yağı koyup mikserde 5 dakika çırpın.

    Büyük fırın tepsisine 2 kaşık kakaoyu her tarafını kaplayacak şekilde eleyin. Üzerine pudra şekeri eleyin. Üzerine de kıyılmış fındıkları serpin. Muhallebiyi bu tepsiye yayarak dökün. İyice soğuduktan sonra rulo şeklinde sarın.

    Tek kişilik servis yapılacak şekilde kesin. 1 tepsi 4-5 kez sarılabilir. Her ruloyu arzuya göre 3 veya dört parçaya keserek servise sunun.

    Helatiye Tatlısı 

    Helatiye Tatlısı tarifi Malzemeler 
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı su
    1 su bardağı Pudra Şekeri
    20 gram damla sakızı
    2 çorba kaşığı Mısır Nişastası
    1 çorba kaşığı Un
    Süslemek için:
    2 çorba kaşığı badem
    2 çorba kaşığı antep fıstığı
    Mevsim meyveleri
    Şurubu için:
    4 su bardağı su
    3,5 su bardağı toz şeker
    1/2 su bardağı gül suyu





    Yemeğin Tarifi  
    Tozşeker, su ve gül suyunu karıştırıp şurup haline gelinceye kadar kaynatın ve soğumaya bırakın. 1/2 su bardağı süt, 1/2 su bardağı su, pudraşeker ve damlasakızını karıştırarak kaynatın. Un, nişasta, kalan süt ve suyu iyice ezip kaynamakta olan karışıma ilave edin. Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alın. Tepsiye 1 santim kalınlığında dökün. Muhallebi soğuyunca küçük küpler halinde kesin. Önceden hazırlamış olduğunuz şurup soğuduktan sonra badem ve Antepfıstığını ilave edin küp şeklinde dilimlediğiniz muhallebiyi şurubun içine bırakın ve mevsim meyveleriyle birlikte servis kaselerine alın. Soğuk servis yapın.






    Copyright MyCorp © 2024