Malzemeler
1 Su Bardağı Amerikan Pirinci 1 Yemek Kaşığı Sahlep 6 Su Bardağı Süt 2 Su Bardağı Kavun Suyu 4 Dilim Kavun 1 Su Bardağı Şeker 1 Yemek Kaşığı Rakı
Yemeğin Tarifi
Pirinci, süt ile pişirdikten sonra kavun suyunu ilave edin. Şeker ve
sahlebi beraber karıştırarak kaynayan sütlü pirince ekleyin.
Bütün
malzemeyi karıştırarak kısık ateşte pişirdikten sonra rakıyı döküp,
soğumaya bırakın. Buzdolabında dondurarak kavun dilimleri ile servis
yapın.
Malzemeler
1 litre süt 200 gr toz şeker 100 gr nişasta 2 adet yumurta sarısı Çay kaşığının sapıyla çok az vanilya 1 kahve fincanı çekilmiş file badem
Yemeğin Tarifi
Önce tencereyi ocağın üzerine yerleştirin. Sütü içine koyun ve şeker
ilave ederek karıştırın. Süt kaynadıktan sonra bademi ve vanilyayı
ilave edin. Nişastayı ayrı bir derin kabın içine bırakın.
2
adet yumurta sarısını nişastanın içine ilave edin. Su ile nişastayı
ezerek kaynamakta olan sütün içine ağır ağır karıştırarak koyun. 2
dakika kaynattıktan sonra ateşten alıp kaselere servis yapın ve soğumaya
bırakın. Soğuk servis yapın.
Malzemeler
1 su bardağı un 1.5 su bardağı şeker 1 lt süt 1 paket vanilya 50 gr margann 100 gr ince kıyılmış findık içi 2 yemek kaşığı kakao 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Yemeğin Tarifi
Bir tencereye bir bardak un eleyin. 1, 5 bardak şeker koyun. Üzerine 1
lt soğuk sütü yavaş yavaş ekleyin. Ateşe koyup muhallebi kıvamına
gelene kadar karıştırarak pişirip ateşten alın. Vanilya ve yağı koyup
mikserde 5 dakika çırpın.
Büyük fırın tepsisine 2 kaşık kakaoyu
her tarafını kaplayacak şekilde eleyin. Üzerine pudra şekeri eleyin.
Üzerine de kıyılmış fındıkları serpin. Muhallebiyi bu tepsiye yayarak
dökün. İyice soğuduktan sonra rulo şeklinde sarın.
Tek kişilik
servis yapılacak şekilde kesin. 1 tepsi 4-5 kez sarılabilir. Her
ruloyu arzuya göre 3 veya dört parçaya keserek servise sunun.
Malzemeler
1 su bardağı süt 1 su bardağı su 1 su bardağı Pudra Şekeri 20 gram damla sakızı 2 çorba kaşığı Mısır Nişastası 1 çorba kaşığı Un Süslemek için: 2 çorba kaşığı badem 2 çorba kaşığı antep fıstığı Mevsim meyveleri Şurubu için: 4 su bardağı su 3,5 su bardağı toz şeker 1/2 su bardağı gül suyu
Yemeğin Tarifi
Tozşeker, su ve gül suyunu karıştırıp şurup haline gelinceye kadar
kaynatın ve soğumaya bırakın. 1/2 su bardağı süt, 1/2 su bardağı su,
pudraşeker ve damlasakızını karıştırarak kaynatın. Un, nişasta, kalan
süt ve suyu iyice ezip kaynamakta olan karışıma ilave edin. Muhallebi
kıvamına geldiğinde ocaktan alın. Tepsiye 1 santim kalınlığında dökün.
Muhallebi soğuyunca küçük küpler halinde kesin. Önceden hazırlamış
olduğunuz şurup soğuduktan sonra badem ve Antepfıstığını ilave edin küp
şeklinde dilimlediğiniz muhallebiyi şurubun içine bırakın ve mevsim
meyveleriyle birlikte servis kaselerine alın. Soğuk servis yapın.